Seminarii Muguri

Motto: Vine vremea să dau floare, poate fructe chiar. 

Să povestim puțin despre anotimpurile devenirii noastre ca educatori Montessori…

Cursul de formare Montessori pare să fie toamna în care cad frunzele ideilor preconcepute și ale vechii înțelegeri a copilului și se naște imaginea vie a unui nou început posibil. Apoi vine iarna primei experiențe la clasă. Cui îi este absolut ușor în acest anotimp? De câte ori nu visăm la lumina blândă a bucuriei că „ne-a ieșit”? Câte vifore ale îndoielii nu ne trântesc ușa? Dacă n-ar fi zăpada curată a speranței sub pașii zilnici, ne-ar părea nesfârșit gerul incertitudinii. Eh, dar după iarna grea vine, cu puțin ajutor și răbdare, anotimpul ivirilor fragede. Același pom care se frământa privind schimbarea frunzelor primește acum rostul și perspectiva. Mugurii și floarea. Copilul adunat și performanța. Care e următorul vis? Fructul, copilul la maximum.

Indiferent în ce anotimp te găsești, seminariile Muguri te ajută să mergi mai departe. Să ajungi sau să te întorci la rostul care îți deschide perspectiva și lasă copilul să dea în pârg.

 

Voința și contravoința în viața copiilor noștri.

Dincolo de „vreau” și „nu vreau”

22 mai 2020

 

Seminarul se adreseaza educatorilor Montessori si se va desfășura între orele 18.00 – 20.00.

Trainer: Mariana Uliță

Taxă de participare: 50 lei.

Înscrierea se face completand formularul de aici.

 

 

Leadership conștient în clasele de copii (partea a II-a)

– o discuție amplă despre fermitate în contextul vulnerabilității –

2 octombrie 2020

 

„Relația cu noi înșine este decisivă în tot ceea ce înseamnă personal și profesional. Modul în care ne recunoaștem și gestionăm emoțiile, dar și raportarea pe care o avem față de propriile vulnerabilități și părți întunecate poate face ca viața noastră să urmeze un tipar constructiv sau distructiv. Inteligența emoțională, abilitatea relațională și flexibilitatea psihologică sunt probabil cele mai semnificative trei elemente pentru sănătatea și succesul omului modern, Despre cum facem pace cu noi înșine, despre cum gestionăm momentele provocatoare cu copiii, dar și despre cum purtăm conversațiile dificile cu părinții acestora vom vorbi în cadrul acestui workshop.”

 

Seminarul se adreseaza educatorilor Montessori si se va desfășura între orele 18.00 – 20.00.

Invitat: György Gáspár

Taxă de participare: 50 lei.

Înscrierea se face completand formularul de aici.