Despre noi

Bun venit!

Context

În perioada interbelică, educația Montessori luase mare avânt în România. Nume remarcabile ale culturii române (Constantin Rădulescu Motru, Nicolae Titulescu) susțineau conceptul pedagogic și filozofic al metodei.

După o perioada îndelungată de absență impusă politic, sistemul dezvoltat de Maria Montessori convinge din nou și în țara noastră. Crește vertiginous numărul de gradinițe și școli, sporește interesul pentru educarea firească a copiilor, iar cererea de informații este tot mai mare. Așa a apărut Institutul Montessori București (MIB), singurul centru de formare din România afiliat la Association Montessori Internationale (AMI).

 

Viziune

Prin educația Montessori oferită adulților susținem dezvoltarea copiilor ca individualitate, în așa fel încât aceștia să devină factori determinanți ai transformării pozitive în lumea în care trăiesc.

Misiune

Avem misiunea de a asigura educație Montessori autentică prin oferirea de cursuri AMI (Association Montessori Internationale) pentru formarea de educatori, învățători și asistenți Montessori, de cursuri și seminarii de dezvoltare profesională. Avem menirea de a menține dinamismul și unitatea comunității de profesori Montessori din România, spre folosul copiilor.

Recunoastere internațională

Metoda educatională Montessori este cunoscută la nivel internațional ca fiind una dintre cele mai naturale și eficiente modalități de lucru cu copiii, răspunzând adecvat nevoilor specifice contextului social contemporan. Fundamentul unei astfel de educații este dat de convingerea că fiecare copil se naște cu un potențial care se dezvăluie și se dezvoltă pornind de la tendința naturală de a învăța și a crește.

Institutul Montessori București (MIB) formează educatori Montessori cu garanția calității asigurată de afilierea la Association Montessori Internationale (AMI). Cursurile AMI sunt experiențe unice de transformare pentru adult. Practica ghidată de formatori experimentați, înțelegerea teoriei, însușirea atitudinii față de copil, momentele de descoperire personală, toate duc la o schimbare de optică absolut necesară pregătirii educatorului.

MEMBRII FONDATORI:

Mariana Uliță – Educator AMI, NIVEL 3-6 ANI, co-fondator Montessori School of Bucharest

Ana-Maria Brezniceanu – Educator AMI, nivel 12-15 ani, co-fondator Montessori Kindergarten of Bucharest și  Montessori School of Bucharest

Cristina Preda – Educator AMI, nivel 0-3 ani, Fondator Echilibria Kindergarten

Anca Trifu – Co-fondator Grădinița Monterra

Elena Mușat – Părinte la Montessori School of Bucharest

CONSILIUL DIRECTOR:

Președinte: Mariana Uliță

Secretar:  Anca Trifu

Membru:  Cristina Preda