fbpx

Echipa Montessori Institute of Bucharest

mariana ulita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariana Uliță, trainer AMI, nivel 3-6 ani, Președinte MIB

Mariana a absolvit Liceul pedagogic în Brăila, Facultatea de Psihologie și Știintele Educației la Universitatea București și apoi masterul de Management și Evaluare Educațională din cadrul aceleiași facultăți.

Cursul de educatori Montessori pentru nivel 3-6 ani la Montessori Institute of San Diego, California (2004-2005) a însemnat pentru Mariana o bucurie, o minunată descoperire a copilului și a propriei persoane și un frumos început de drum.

După doi ani de lucru cu copiii în două grădinițe Montessori din SUA, s-a întors în țară și a devenit Director educativ la Montessori Kindergarten of Bucharest  în 2008 și co-fondator și Director educativ la Montessori School of Bucharest în 2011.

Mariana este co-fondator al Asociației pentru Dezvoltarea Educației Montessori în Romania, afiliată la Association Montessori Internationale (AMI) și al Montessori Institute of Bucharest. Din 2013 este Președinte la Montessori Institute of Bucharest, institut acreditat de AMI pentru formarea de educatori Montessori. Odată cu primul curs pentru educatori Montessori, nivel 3-6 ani în 2013, Mariana și-a început cursul de formare ca trainer Montessori AMI. În anul 2017 a obținut diploma de Trainer auxiliar AMI. În anul 2019 a obținut diploma de Trainer AMI 3-6 ani.

Misiunea Marianei este să îi inspire pe părinți și pe educatori să descopere simplitatea, naturalețea și profunzimea educației Montessori, spre folosul copiilor.

 

poza

Diana Janitzek

Diana a absolvit Academia de Studii Economice. Încă din facultate a fost pasionată de sectorul ONG şi s-a implicat în numeroase proiecte cu diferite teme: mediu, educaţie non-formală, antreprenoriat social, integrare socio-profesională.
Fiind foarte interesată de metoda Montessori, întâlnirea cu Montessori Institute of Bucharest a reprezentat mai mult decât găsirea unui loc de muncă; a fost o oportunitate de dezvoltare precum şi o oportunitate de a lucra într-un domeniu în care crede şi la dezvoltarea căruia îşi doreşte să contribuie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tonia Aanei

Tonia a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, specialitatea Relații Publice și Publicitate. Activarea timp de peste 15 ani în aceste domenii i-a adus numeroase împliniri și multă experiență.

Interesată de o permanentă îmbogățire interioară, s-a apropiat de pedagogia Montessori cu mult entuziasm, iar întâlnirea cu Mariana Uliță a însemnat un punct de cotitură în viața și activitatea ei, o poartă deschisă către noi descoperiri.

 

 

unnamed

Mădălina Duțescu, traducător și interpret 

Mădălina este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, unde a studiat engleză și germană ca specializări principale. După absolvirea studiilor, Mădălina a început să lucreze ca traducător. Ocazia de a profesa din postura de interpret și-a făcut apariția destul de curând. Astăzi, la 15 ani după prima traducere efectuată, Mădălina se ocupă mai ales de interpretariat. Ceea ce o fascinează este oportunitatea de a intra în legătură cu oameni din cele mai variate domenii.

În anul 2013 a început colaborarea cu Montessori Institute of Bucharest ca interpret al cursului pentru educatori, nivel 3-6 ani. Mădălina este interpretul conferințelor și atelierelor organizate la institut.

Întâlnirea cu pedagogia și principiile Montessori a însemnat o mare bucurie. Mădălina deține acum o diplomă de asistent pentru grupa de vârstă 3-6 ani și speră să obțină în viitorul apropiat și diploma de educator.

 

unnamed (1)

Miruna Paul, traducător și interpret 

Miruna este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, specializarea franceză-engleză. Experiența sa de translator a început, însă, cu mult înainte, când, la 14 ani, a fost translator în cadrul unui festival de folclor organizat în orașul său natal.

După terminarea facultății, pe lângă colaborările din domeniul traducerilor, Miruna a lucrat o vreme în presă, prima data pentru o revistă de cercetare în domeniul chimiei, apoi la site-urile de știri a două televiziuni din România, fiind însă constant preocupată de chestiuni legate de educație.

În 2013 a devenit, alături de Mădălina, interpret și traducător în cadrul cursurilor și atelierelor organizate de Montessori Institute of Bucharest, începând cu primul curs AMI pentru educatori la grupa de vârstă 3-6 ani. Cu această ocazie a intrat în profunzimea pedagogiei Montessori, descoperind cu entuziasm o lume în care copilul este în centru, ghidat spre dezvoltarea sa naturală, spre echilibru și spre o viață ulterioară bazată pe încredere în sine și optimism.

 

Traineri colaboratori

 

PatriciaWallner.v01

Patricia Wallner, trainer AMI, nivel 0-3 ani

Patricia și-a început activitatea în pedagogia Montessori în 1970. A absolvit cursul AMI pentru grupa 3-6 ani în Washington D.C.

Odată cu mutarea sa în Olanda, a lucrat alături de Mario Montessori la sediul AMI (Association Montessori Internationale, fondată de Maria Montessori în 1929).

Între 1985 și 1986, Patricia a obținut diploma de educator AMI, nivel de vârstă 0-3 ani, în Houston, Texas, sub îndrumarea Dr. Silvana Montanaro. A lucrat apoi timp de 17 ani într-o comunitate bilingvă pentru copii mai mici de 3 ani, în Amsterdam, Olanda, unde locuiește și acum. 

În 1995 și-a început pregătirea alături de Dr. Montanaro pentru a deveni trainer AMI pentru grupa de vârstă 0-3 ani. Pe parcursul anilor de training a absolvit și cursuri de Master în Știintele Educației.

Patricia a ținut cursuri la Roma (Italia), Londra (Marea Britanie), Coasta de Aur (Australia), Yokohama (Japonia), Varberg (Suedia), Zurich (Elveția), St. Petersburg (Rusia) și în Statele Unite ale Americii la San Diego, California și în Portland, Oregon. A ținut conferințe în Asia, Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.

Marea ei speranță este aceea de a crește interesul în Europa pentru pedagogia Montessori adresată grupei de 0-3 ani. Își dorește să lucreze cu părinți și să încurajeze cât mai multe persoane să se pregătească pentru lucrul cu această grupă de vârstă, esențială pentru viitorul adult.

 

Madlena.v02 

Madlena Ulrich, trainer AMI, nivel 3-6 ani

Madlena a copilărit în Germania și tot acolo a frecventat o școala generală Montessori. În adolescență s-a mutat în Norvegia. A absolvit studii superioare pentru învățământ preșcolar și masteratul în pedagogie la Universitatea Vestfold din Norvegia.

Mai întâi a urmat cursurile AMI pentru 3-6 ani la Colegiul Montessori Mount St. Mary din Dublin, Irlanda. A lucrat ca educator Montessori și s-a implicat în dezvoltarea educației Montessori în Norvegia, prin susținerea de conferințe și ca Vice Președinte al Consiliului Asociației Naționale Montessori din Norvegia.

În anul 2008 a început formarea sa ca trainer, a lucrat doi ani sub îndrumarea trainerului AMI Molly O’Shaughnessy în Minnesota și a făcut un curs de vară cu Ulla Wikefeldt în Suedia. În prezent Maldena ține cursuri în Norvegia, Rusia, China, Ucraina și România. 

 

????????????????????????????????????

Marja-Leena Tyrväinen, trainer AMI, nivel 3-6 ani

Marja-Leena are aproape 30 de ani de experiență de lucru cu copiii. În 1979 a absolvit Colegiul de Educatori din Helsinki, Finlanda. După ce a lucrat câțiva ani ca educatoare în Finlanda, s-a mutat în California, unde a  obținut diploma AMI în anul 1984. După ce a lucrat ca educatoare Montessori, s-a format ca trainer Montessori sub îndrumarea trainerului AMI Ulla Wikefeldt în Suedia, apoi Hildegard Solchbacher și Nikki Hughes i-au fost mentori, finalizând cursul de trainer în anul 2001.

Marja-Leena a absolvit un Masterat la Universitatea Jyväskylä. Este Director de Training pentru cursuri Montessori în Finlanda, Suedia și Danemarca și consultant la Asociația Montessori din Finlanda. 

 

carla-foster

Carla Foster, trainer AMI, nivel 6-12 ani

Carla Foster este Director AMI de Training la MTCNE (Montessori Training Center of New England), Statele Unite. De asemenea, lucrează la Universitatea Høgskolen i Vestfold og Buskerud din Norvegia.

Carla a studiat la UC Berkley, de unde a obținut diploma de licență în Antropologie Socială și Studii Scandinave și diploma de Master în Literatură Veche Islandeză și Literatură Norvegiană.

În 1984 a obținut diploma AMI de educator Montessori la nivel 3 – 6 ani, la Maria Montessori Institute din Londra, iar în 1990 a absolvit cu diploma AMI cursul pentru nivelul 6 – 12 ani, la Institutul Montessori din Milwaukee. A lucrat cu copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, atât la școli Montessori private cât și la școli Montessori de stat. În anul 2011 a devenit trainer Montessori la nivel 6 – 12 ani. Carla avut privilegiul de a se forma alături de Jean Miller, la Institutul Montessori Navadisha în Chennai, India, și alături de Ann Dunne în Marea Britanie, la Londra.

Carla este originară din California, dar din 1995 locuiește în Norvegia, unde a coordonat o clasă la nivel 6 – 9 ani timp de 12 ani. Carla este acum formator și consultant Montessori AMI.

 

nancy

Nancy Lechner, trainer AMI, nivel 0-3 ani

Nancy Lechner lucrează cu și pentru copii mici din anul 1977. Deține diplome AMI (Association Montessori Internationale) pentru nivelele 0-3 și 3-6 ani și diploma AMI de educație specială. A susținut nenumărate workshopuri pentru părinți și pentru echipe educaționale din California, Oregon, Texas, Australia și Europa. Împreună cu sora sa, Patricia Wallner, este fondatoarea organizației Parent and Child Together care a oferit consiliere parentală, seminarii și sesiuni de dezvoltare profesională pentru educatori. Locuiește în Soquel, California cu cei doi copii ai ei, Angela și Patrick și în timpul liber îi place să danseze, să navigheze și să grădinărească.

 

21761763_10203417367471258_5955599985689193056_n

Ionela Maria Luciu, asistent de curs, educator AMI, nivel 0-3 ani

Ionela a absolvit în anul 2002 Școala Normală ”Vasile Lupu” Iași, profil învațători-educatori transformând astfel în realitate visul ei de copil, acela de a lucra pentru copii. Începând din 2003 a fost cadru didactic pentru diferite nivele de vârstă în învățământ de stat și privat.
A urmat cursurile Facultății de Filosofie a Universității ”Al I Cuza” din Iași, profil Asistență Socială, luându-și licența în anul 2006 și a avut șansa să intre în contact cu oameni diferiți, aceasta fiind pentru ea o experiență revelatoare.
În 2013, a avut șansa să reintre în contact cu pedagogia Montessori și în 2014-2015 a urmat la București, în cadrul Montessori Institute of Bucharest, cursul AMI pentru Educatori 0-3 ani, sub îndrumarea Patriciei Wallner. Acest curs i-a răspuns într-un mod minunat întrebărilor legate de nevoile de învățare și dezvoltare ale copiilor și a ajutat-o să privească lumea diferit.
Din 2014 a lucrat în clasă Montessori pentru toddleri ca educator principal, apoi ca și consultant pentru grădinițe, educatori și părinți.
Își propune să fie sprijin pentru cei care își doresc să înțeleagă pedagogia Montessori autentică.

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Morenz-Kyla-1024x853-1-1024x853.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyla Morenz, trainer AMI, nivel 6-12 ani  

Kyla Morenz este trainer AMI pentru clasele elementare. Locuiește la Toronto, Canada și este licențiată a Universității din Waterloo, deținând și un master în educație de la Universitatea Loyola din Maryland. În 2011 a obținut certificatul TESOL de la Universitatea din Toronto, Colegiul Woodsworth. Kyla deține diplome AMI atât pentru grupa de vârstă 3-6 ani, cât și pentru cea de 6-12 ani. A predat în medii Montesorii cu clase elementare pentru copii de 6-9, 9-12 și 6-12 ani în Canada și Maroc. Este interesată în mod special de educația bilingvă și a conceput materiale de limbaj pentru clasele elementare. Kyla acordă în mod susținut cursuri de mentorat pentru educatori și școli, cursuri dedicate ciclului elementar, în Canada, Maroc și Republica Cehă. A susținut cursuri în Irlanda, Anglia, Canada, Statele Unite și Franța. Kyla și-a susținut prelegerile atât cu interpretare simultană, cât și cu interpretare consecutivă în Franța și Republica Cehă. Kyla este co-trainer la Institutul Montessori din Praga, Republica Cehă.