fbpx

Mariana Ulita

mariana ulita

Mariana Ulita a absolvit liceul pedagogic in Braila, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei la Universitatea Bucuresti si apoi masterul de Management si Evaluare Educationala din cadrul aceleiasi facultati. Cursul de educatori Montessori pentru nivel 3-6 ani la Montessori Institute of San Diego, California (2004-2005) a insemnat pentru Mariana o bucurie, o minunata descoperire a copilului si a propriei persoane si un frumos inceput de drum.

Dupa doi ani de lucru cu copiii in doua scoli Montessori din SUA, s-a intors in tara si a devenit in 2007 co-fondator si director educativ al Gradinitei Montessori Bucuresti si apoi al Scolii Montessori Bucuresti in 2011.

Din 2012 este presedinte al Asociatiei pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania afiliata la Asociation Montessori Internationale (AMI). Din 2013 Mariana Ulita este director la Montessori Institute of Bucharest, institut acreditat de AMI pentru formarea de educatori Montessori. Odata cu primul curs pentru educatori Montessori, nivel 3-6 ani la MIB, Mariana si-a inceput cursul de formare ca trainer Montessori AMI.

Misiunea Marianei Ulita este sa ii inspire pe parinti si pe educatori sa descopere simplitatea, naturaletea si profunzimea educatiei Montessori, spre folosul copiilor.