Marja-Leena Tyrväinen

MarjaLeena.v01

Marja-Leena Tyrväinen, Trainer AMI

Marja-Leena Tyrväinen este trainer AMI la Cursul pentru educator Montessori la nivel 3 – 6 ani organizat de MIB la București, în perioada octombrie 2013 – martie 2015.

Marja-Leena are aproape 30 de ani de experiență de lucru cu copiii. În 1979 a absolvit Colegiul de Educatori din Helsinki, Finlanda. După ce a lucrat câțiva ani ca educatoare în Finlanda, s-a mutat în California, unde a urmat cursul AMI pentru 3-6 ani și a obținut dimploma AMI în anul 1984. După ce a lucrat ca educatoare Montessori, a parcurs 3 ani de formare ca trainer Montessori cu Ulla Wikefeldt în Suedia. Ultimul an de formare ca trainer a fost în Helsinki, cu Hildegard Solchbacher și Nikki Hughes și a absolvit în anul 2001.

Marja-Leena lucrează ca educator Montessori din 1987, cu excepția anilor în care a urmat cursul de trainer. Are două fiice și acum locuiește în Espoo, Finlanda, împreună cu soțul său și cu fiica cea mică.

Marjia-Leena are licența în Educație si va absolvi curând un Masterat la Universitatea Jyväskylä. Este Director de Training pentru cursuri Montessori în Finlanda. Este și consultant la Asociația Montessori din Finlanda, ține cursuri și conferințe Montessori și este examinator acreditat AMI.

În 2013, Marjia-Leena a fost trainer la Cursul AMI pentru Asistent de educator Montessori de la București și oaspete de onoare la Conferința Anuală Montessori organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Educației Montessori în România și MIB.