Patricia Wallner

PatriciaWallner.v01

Patricia Wallner, Trainer AMI

Patricia Wallner este trainer AMI la Cursul pentru educator Montessori la nivel 0 – 3 ani organizat de MIB la București, în perioada martie 2014 – iunie 2015.

Patricia și-a început activitatea în pedagogia Montessori în 1970. A absolvit cursul AMI pentru grupa 3-6 ani în Washington D.C.

Odată cu mutarea sa în Olanda, a lucrat alături de Mario Montessori la sediul AMI Asociația Montessori Internationale, fondată de Maria Montessori în 1929.

Intre 1985 si 1986, Patricia a făcut studii pentru diploma AMI la grupa de vârstă 0-3 ani, în Houston, Texas, sub indrumarea Dr. Silvana Montanaro. A lucrat apoi timp de 17 ani într-o comunitate bilingvă pentru copii mai mici de 3 ani, în Amsterdam, Olanda, unde locuiește și acum.

În 1995 și-a inceput pregatirea alături de Dr. Montanaro pentru a deveni formator AMI pentru grupa de vârstă 0-3 ani. Pe parcursul anilor de training a absolvit și cursuri de Master în Știintele Educației.

Patricia a pregătit cursanți la Roma (Italia), Londra (Marea Britanie), Coasta de Aur (Australia), Yokohama (Japonia), Varberg (Suedia), Zurich (Elveția), St. Petersburg (Rusia) și în Statele Unite ale Americii la San Diego, California și în Portland, Oregon. A ținut conferințe în Asia, Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.

Marea ei speranță este aceea de a crește interesul în Europa pentru pedagogia Montessori adresată grupei de 0-3 ani, de a lucra cu părinți și de a încuraja cât mai multe persoane să se pregătească pentru lucrul cu această grupă de vârstă, în care toate experiențele sunt impregnate pentru toată viața și pot explica anumite comportamente ale viitorului adult.