Contact Details

  • Atelier ADEMR pentru mămici cu burtici sau cu copii mici: Mobilele Montessori sau lumea privită prin ochii bebelușului
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucuresti
  • Romania

Atelier ADEMR pentru mămici cu burtici sau cu copii mici: Mobilele Montessori sau lumea privită prin ochii bebelușului

„The first thing to be done, therefore, is to discover the true nature of a child and then assist him in his normal development.”

Maria Montessori

În cadrul atelierului ne vom axa pe înțelegerea importanței primelor luni de viață în dezvoltarea capacităților ulterioare, în mod special a simțurilor. De asemenea, vom răspunde la întrebări de tipul: Care sunt etapele de dezvoltare biologică si neurologică a simțurilor în primele șase luni de viață? Care este nivelul la care se situează la naștere simțurile sale? Ce putem face mai mult în ceea ce privește îngrijirea nou-născutului?

Vom vorbi despre mobilele Montessori, adevărate opere de artă, și rolul lor esențial în stimularea simțului vizual, despre modul în care funcționează și se deosebesc de toate caruselele comerciale.

Atelierul va avea loc, vineri, 11 decembrie 2015, de la ora: 18.30, la sediul Montessori Institute of Bucharest, Str. Turturelelor nr. 50, et. 3, ap. 5.
Taxa de participare este de 80 Ron/persoana, se va plati cash la inceperea atelierului.
Atelierul va fi sustinut de Luci Gheorghiu si Abigaela Piciorang, educatori Montessori, nivel 0-3 ani.
Pentru inscrieri, va rugam sa ne trimiteti email la adresa curs@institutulmontessori.ro.
  Prima parte a atelierului – teorie
  • Evoluția simțurilor nou-născutului pe perioada primelor șase luni și modalitățile prin care le putem stimula
  • Tipurile de jucării și materiale potrivite pentru această stimulare
  • Ce sunt mobilele și care este rolul pe care îl joacă acestea în dezvoltarea simțului vizual, auditiv dar și tactil

A doua parte a atelierului –  practică

  • Confecționare de mobile pentru nou-născuți – părinții vor învăța să construiască mobilul „dansatorii” (ușor, atrăgător, realizat din materiale naturale ce se mișcă datorită curenților de aer). Acest mobil se utilizează în camera bebelușului pentru stimularea simțului vizual începând cu vârsta de 2-3 luni.

 

 andrei montessori mobile 2

În urmă cu peste 50 de ani, Maria Montessori aducea în discuție un subiect extrem de important pentru educația timpurie: educația simțurilor. Dezvoltarea simțurilor o precede pe cea a „marilor puteri intelectuale”, spunea Maria Montessori.

Educația simțurilor este un proces complex de stimulare a simțurilor versus observarea nevoilor esențiale ale copilului. Este extrem de important ca această observare și stimulare să înceapă încă de la naștere. Stimularea simțurilor unui nou-născut se face lin, gradual, adaptat nevoilor sale, aproape insesizabil pentru ochiul neavizat. Această primă perioadă, anume primele șase luni de viață, este una de o importanță aproape vitală în dezvoltarea copilului.