Contact Details

  • Caravana Montessori Institute of Bucharest la Medias
  • Resturant Paltinis, Sala Mare
  • Medias
  • Romania
  • 0743 128 584

Caravana Montessori Institute of Bucharest la Medias

Obiectivul Caravanei MIB:

Cresterea constientizarii de catre parintii cu copii de până la 6 ani a semnificatiei educatiei Montessori autentice prin participarea la o sesiune de ateliere Montessori sustinute in diferite centre din Romania, de catre educatori Montessori cu certificare AMI (Association Montessori International) si experienta la clasa.

Caravana Montesssori Institute of Bucharest se opreste la Medias. Atelierul este organizat in parteneriat cu Gradinita Ortodoxa „Sf Ecaterina” si Scoala Montessori „Acoperamantul Maicii Domnului”.

Data: Luni, 6 iunie 2016

Ora: 17:00-20:00

Locatie: Resturant Paltinis, Sala Mare

Inscrieri: 0743 128 584, (luni-vineri intre orele 10:00-18:00)

Atelierul va fi sustinut de Mariana Uliță, educator Montessori AMI pentru nivel 3-6 ani si trainer in formare:

Educatia Montessori – de la teorie la practica

Dincolo de experienta zilnica a relatiei cu copiii nostri, ne intereseaza sa intelegem care sunt motivele pentru care ei se comporta diferit de la o perioada de crestere la alta. Rolul nostru ca adulti este sa urmam indeaproape aceasta crestere, sa intelegem nevoile tranzitorii ale copilului si sa raspundem adecvat in fiecare moment; sa cerand ceea ce copilul are capacitatea sa faca, acceptand si ajutand limitarile fiecarei varste. Umorul si jocul sunt doua ingrediente indispensabile, dar si ele pot fi servite si consumate doar in limitele trasate de specificul fiecarui interval al varstelor.

Specificul educatiei Montessori se reflecta in atitudinea adultului fata de copil, in mediul special pregatit pentru copil, in modul de lucru cu copiii si in materialele folosite. Veti avea ocazia sa sesizati diferenta dintre Montessori si abordarea traditionala din gradinite nu doar din informatiile teoretice, ci si din prezentarea unor materiale reprezentative, asa cum le sunt ele introduse copiilor in mediul Montessori.

Va oferim, prin acest atelier, ocazia de a lega, cu umor si spontaneitate, informatiile teoretice de bucuria si simplitatea aplicarii lor in practica, precum si o viziune clara asupra educatiei Montessori autentice.

Programul atelierului:

Partea I

– intre nastere si maturitate

•    viziunea Mariei Montessori asupra dezvoltarii fiintei umane

•    ce putem si ce nu putem sa cerem copilului in diferite perioade ale cresterii

•    umorul cu copiii de diferite varste

•    jocuri ale copiilor si cum reflecta ele specificul fiecarei perioade

Partea a IIa

 Prezentare de materiale Montessori.
update_banner_Medias