Contact Details

  • Caravana MIB în grădinițele Montessori din București – Al treilea atelier
  • Centrul Educațional Orizonturi Libere
  • Bucuresti
  • Romania
  • 0741247253

Caravana MIB în grădinițele Montessori din București – Al treilea atelier

Obiectivul Caravanei MIB:

Cresterea constientizarii de catre parintii cu copii de până la 6 ani a semnificatiei educatiei Montessori autentice prin participarea la o sesiune de ateliere Montessori sustinute in diferite

gradinite și centre din Bucuresti de catre educatori Montessori cu certificare AMI (Association Montessori International) si experienta la clasa.

*Primul atelier – 21 ianuarie, la Centrul Harmony Tree Montessori Education

Educatia Montessori – de la teorie la practica

*Al doilea atelier –28 ianuarie, la Centrul Educațional Copiii Montessori

Logica materialelor Montessori

*Al treilea atelier – 4 februarie, la Centrul Educațional Orizonturi Libere

Montessori acasa

*Al patrulea atelier – 11 februarie, la Gradinita Monterra

Traziția de la varsta de 6 ani

Toate atelierele se vor desfasura intre orele 18:00 si 20:30.

 

Al treilea atelier – 4 februarie, la Centrul Educațional Orizonturi Libere

Montessori acasa

Educația Montessori este mai mult decât o metodă aplicată în grădiniță și mai mult decât folosirea materialelor Montessori în mod inteligent. Este o abordare unitară a copilului, un stil de viață al adultului și al copilului din preajma lui, o atitudine manifestată în orice context al vieții, în familie, în magazine, în vizită sau în parc.

Ca părinți, ne aflăm adesea în situații delicate în care ne-am dori mult ca propriul nostru copil să ne asculte și să ne urmeze în ceea ce vrem să realizăm împreună. Totuși, știm cu toții că atmosfera și timpul petrecut acasă cu copilul nu sunt întotdeauna în sfera păcii și a armoniei. Care să fie cauza neînțelegerilor sporadince dintre noi și copiii noștri? Să fie mediul fizic sau psihologic în care se dezvoltă copilul acasă ori schimbările firești în dezvoltarea lui la care noi, ca adulti, ne adaptăm din mers? Cum să construim în mod indirect o relație pozitivă cu propriii copii prin aranjarea unui mediu propice nivelului lor de creștere și pricepere? Când și cum e nevoie să schimbăm mediul unui copil în primii 6 ani de viață? Ce activități sunt potrivite fiecărei vârste a primei copilării?

Atelierul Montessori acasă vă oferă nu doar răspunsuri teoretice la aceste întrebări, ci și exemple concrete, în situații experimentate de noi ca educatori Montessori în relația cu părinții, dar și ca părinți. Mai mult decât atât, ne propunem să gândim împreună și să încercăm să înțelegem cât de important este și ce rol mijlocitor minunat are mediul pregătit în relația părinte-copil. Abordarea indirectă a copilului este un principiu de bază al educaței Montessori care dă consistență și frumusețe dezvoltării lui naturale și aduce echilibru în viața noastră ca părinți chiar și în momentele mai grele. Acest atelier poate fi un început al înțelegerii educației din această perspectivă.

 

Atelierul va fi sustinut de Mariana Uliță, educator Montessori AMI pentru nivel 3-6 ani și trainer în formare și Luci Gheorghiu, educator Montessori AMI, nivel 0-3 ani.

 

Taxa de participare:

185 ron/persoană – abonament pentru toate cele patru ateliere

70 ron/persoană pentru fiecare atelier

Pentru cupluri

360 ron/cuplu – abonament pentru toate cele patru ateliere

100 ron/cuplu pentru fiecare atelier

Detalii si incriere:

Mihaela Dumitrescu, tel 0741247253

e-mail: curs@institutulmontessori.ro