Contact Details

  • Caravana Montessori Institute of Bucharest la Constanta
  • Hotel Ibis
  • Constanta
  • Romania
  • 0730012846

Caravana Montessori Institute of Bucharest la Constanta

Obiectivul Caravanei MIB:

Cresterea constientizarii de catre parintii cu copii de până la 6 ani a semnificatiei educatiei Montessori autentice prin participarea la o sesiune de ateliere Montessori sustinute in diferite centre din Romania, de catre educatori Montessori cu certificare AMI (Association Montessori International) si experienta la clasa.

Caravana Montesssori Institute of Bucharest se opreste la Constanta. Atelierele vor fi organizate in parteneriat cu Let’s Montessori from birth, for life.

Data: duminica, 26 iunie 2016

Ora: 10:00-13:00 si 14:30-17:30

Locatie: Hotel IBIS Constanta, sala Prestige, Str. Mircea cel Batran nr 39B-41, Constanta

Inscrieri: Ioana Radu, tel. 0730012846, email: ioanaradu82@gmail.com

Taxa de participare:

Pentru cei care efectueaza plata pana pe data de 20 iunie:
*Un atelier 50 RON
*Ambele ateliere 80 RON

Iar pentru plata la eveniment taxele sunt:
*Un atelier 70 RON
*Ambele ateliere 120 RON

pentru inscriere completati documentul:
https://docs.google.com/forms/d/1UxciWWi-VRgVI7euP_EuP08EVkOG7WAdsBVww0rIhRs/viewform

Atelierul va fi sustinut de Mariana Uliță, educator Montessori AMI pentru nivel 3-6 ani si trainer in formare si  si Luci Gheorghiu, educator Montessori nivel 0-3 ani, certificat cu experienta in domeniu.

Atelierul I – Educatia Montessori – de la teorie la practica (orele 10:00 – 13:00)

Dincolo de experienta zilnica a relatiei cu copiii nostri ne intereseaza sa intelegem care sunt motivele pentru care ei se comporta diferit de la o perioada de crestere la alta. Rolul nostru ca adulti este sa urmam indeaproape aceasta crestere, sa intelegem nevoile tranzitorii ale copilului si sa raspundem adecvat in fiecare moment, cerand ceea ce copilul are capacitatea sa faca, acceptand si ajutand limitarile fiecarei varste. Umorul si jocul sunt doua ingrediente indispensabile, dar si ele pot fi servite si consumate doar in limitele trasate de specificul fiecarui interval al varstelor.

Specificul educatiei Montessori se reflecta in atitudinea adultului fata de copil, in mediul special pregatit pentru copil, in asa fel incat acesta sa poata creste frumos, in modul de lucru cu copiii si in materialele folosite. Veti avea ocazia sa sesizati diferenta nu doar din informatiile teoretice, ci si din prezentarea unor materiale specifice, asa cum li se prezinta acestea copiilor.

Va oferim prin acest atelier, ocazia de a lega, cu umor si spontaneitate, informatiile teoretice de bucuria si simplitatea aplicarii lor in practica, precum si o viziune clara asupra ce inseamna educatia Montessori autentica.

Partea I – Intre nastere si maturitate:
– viziunea Mariei Montessori asupra dezvoltarii fiintei umane
– ce putem si ce nu putem sa cerem copilului in diferite
– perioade ale cresterii
– umorul cu copiii de diferite varste
– jocuri ale copiilor si cum reflecta ele specificul fiecarei perioade
Partea a II-a – Prezentare de materiale Montessori

Atelierul II – Montessori acasă (orele: 14:30 – 17:30)

Educația Montessori este mai mult decât o metodă aplicată în grădiniță și mai mult decât folosirea materialelor Montessori în mod inteligent. Este o abordare unitară a copilului, un stil de viață al adultului și al copilului din preajma lui , o atitudine manifestă în orice context al vieții, în familie, în magazine, în vizită sau în parc.
Ca părinți, ne aflăm adesea în situații delicate în care ne-am dori mult ca propriul nostru copil să ne asculte și să ne urmeze în ceea ce vrem să realizăm împreună. Totuși, știm cu toții că atmosfera și timpul petrecut acasă cu copilul nu sunt întotdeauna în sfera păcii și a armoniei.

-Care să fie cauza neînțelegerilor sporadince dintre noi și copiii noștri?
-Să fie mediul fizic sau psihologic în care se dezvoltă copilul acasă ori schimbările firești în dezvoltarea lui la care noi, ca adulti, ne adaptăm din mers?
-Cum să construim în mod indirect o relație pozitivă cu propriii copii prin aranjarea unui mediu propice nivelului lor de creștere și pricepere?
-Când și cum e nevoie să schimbăm mediul unui copil în primii 6 ani de viață?
-Ce activități sunt potrivite fiecărei vârste a primei copilării?

Atelierul Montessori acasă vă oferă nu doar răspunsuri teoretice la aceste întrebări, ci și exemple concrete în situații experimentate de noi ca educatori Montessori în relația cu părinții, dar și ca părinți. Mai mult decât atât, ne propunem să gândim împreună și să încercăm să înțelegem cât de important este și ce rol mijlocitor minunat are mediul pregătit în relația părinte-copil. Abordarea indirectă a copilului este un principiu de bază al educaței Montessori care dă consistență și frumusețe dezvoltării lui naturale și aduce echilibru în viața noastră ca părinți chiar și în momentele mai grele.

Acest atelier poate fi un început al înțelegerii educației din această perspectivă.

Va asteptam!

afis constanta