Contact Details

  • Caravana Montessori Institute of Bucharest la Ploiesti
  • Gradinita First Step Montessori Ploiesti
  • Ploiesti
  • Romania

Caravana Montessori Institute of Bucharest la Ploiesti

Obiectivul Caravanei MIB:

Cresterea constientizarii de catre parintii cu copii de până la 6 ani a semnificatiei educatiei Montessori autentice prin participarea la o sesiune de ateliere Montessori sustinute in diferite centre din Romania, de catre educatori Montessori cu certificare AMI (Association Montessori International) si experienta la clasa.

Caravana Montesssori Institute of Bucharest face primul popas la Ploiesti in parteneriat cu Gradinita First Step Montessori Ploiesti.

Data: Joi, 25 mai 2016

Ora: 18:30 – 21:30

Locatie: Gradinita First Step Montessori Ploiesti, Str. Ioan Grigorescu, nr. 19, Bucov, Prahova

Inscrieri: Gabriela Mihai, 0722455697, contact@montessori-ploiesti.ro

 

Fascinatia materialelor Montessori

Frumoase, cu scop inteligent și accesibile copiilor, materialele Montessori ne fascinează și pe noi, adulții, prin logică, simplitate și originalitate. Ele sunt rezultatul unui experiment inițiat de Maria Montessori cu scopul de a răspunde în mod adecvat nevoilor pe care le au copiii la fiecare etapă de creștere. Construite cu acuratețe și lăsate copiilor spre explorare, s-a ajuns treptat, prin observare constantă și reajustare, la suma de materiale specifice pe care orice clasă Montessori autentică le utilizează.

De ce le numim materiale și nu jucării? Care este povestea reală și transformarea lor de-a lungul timpului până la forma lor actuală? Cum evoluează materialele Montessori odată cu copilul în decursul primilor șase ani de viață? Ce impact au aceste materiale asupra felului în care copilul înțelege lumea? Care este diferența dintre materialele Montessori și materialele didactice tipice din învățământul tradițional?

Vă invităm să aflăm împreună răspunsuri la aceste întrebări prin exploarea directă a materialelor și prin interacțiunea cu ceilalți participanți, experimentând astfel bucuria descoperirilor pe care copiii le fac în mod obișnuit.

Atelierul va fi sustinut de Mariana Uliță, educator Montessori AMI pentru nivel 3-6 ani și trainer în formare și Luci Gheorghiu, educator Montessori AMI pentru nivel 0-3 ani.

00.Banner Ploiesti-25 mai 2016