Contact Details

  • Lansare carte Montessori: Copilul in familie
  • Targul de carte Gaudeamus
  • Bucuresti
  • Romania

Lansare carte Montessori: Copilul in familie

Anuntam cu mare bucurie traducerea in limba romana a cartii Mariei Montessori „Il bambino in famiglia”.

Lansarea cartii va avea loc la Targul de carte Gaudeamus in ziua de 18 noiembrie, ora 18.30. Multumim Editurii Vremea pentru initiativa acestei traduceri si tuturor celor care au lucrat cu daruire la acest proiect frumos!

Fragment din prefata cartii:

„Metoda Montessori a fost dintotdeauna și rămâne un experiment deschis, conștient și responsabil, care îl provoacă pe adult la studiu permanent și la reflecție și care are ca rezultat organizarea unui mediu pregătit să răspundă nevoilor de dezvoltare a copilului ca întreg. Câtă vreme adultul rămâne permeabil la fragilitatea vieții și la misterul ei, pregătit să abordeze cu rigoare științifică, onestitate și sensibilitate ființa umană la fiecare început al ei, există pentru noi toți speranța unei transformări pozitive în lumea în care trăim. Schimbarea în bine cea mai sigură și de lungă durată începe, fără îndoială, cu valorizarea copilului și a copilăriei.

Adultul în relatia cu copilul – aceasta este tema cărții pe care o avem în față. Maria Montessori aduce în discuție în mod direct tendința adultului de a acționa de pe poziția celui mai puternic, de a se substitui voinței și activității copilului. Nu din rea voință, ci, de cele mai multe ori, dintr-o disponibilitate insuficient cugetată sau dintr-o grijă iubitoare, dar fără înțelegere, care ia copilului greutatea efortului, dar și bucuria imensă de a construi singur edificiul propriei vieți. Eforturile copilului sunt o expresie instinctivă a vieții care sacrifică de regulă confortul pentru a obține creșterea interioară.”

Mariana Ulita
Membru Fondator
Asociatia pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori din Romania