Contact Details

  • Lansare de carte: Educatie si pace, Maria Montessori
  • Bookfest
  • Bucharest, Romexpo
  • Romania

Lansare de carte: Educatie si pace, Maria Montessori

Traducerea cartii „Education and Peace” a Mariei Montessori pentru prima data in limba romana este un eveniment deopotriva mangaietor si rascolitor. Mangaietor pentru ca ne readucem aminte ca e nevoie sa urmam prin educatie calea catre pace, mereu de redescoperit. Si, daca ne-am abatut de la ea, avem, iata, ocazia sa ne intoarcem. Rascolitor pentru ca, citind, ne dam seama ca pacea interioara este  punctul de plecare si temelia intelegerii dintre oameni. Unde, pe acest drum, ne aflam impreuna si fiecare dintre noi?
 
Maria Montessori scria:
Pacea este un obiectiv care se poate realiza numai printr-un acord şi există două mijloace care conduc la această uniune pacificatoare: unul este efortul imediat de a rezolva conflictele fără violenţă, adică evitând războiul; celălalt este efortul prelungit de a construi în mod stabil pacea între oameni. Evitarea conflictelor este misiunea politicii. Construirea păcii este misiunea educaţiei. Este urgent necesar să facem să se înţeleagă necesitatea unui efort concertat şi colectiv pentru construirea păcii.
 
Multumim deosebit Editurii Vremea pentru initiativa de a continua seria de traduceri ale operei Mariei Montessori, traducatoarelor noastre si asociatiilor AMI (Association Montessori Internationale) si ADEMR (Asociatia pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania) care lucreaza asiduu pentru raspandirea mesajului original de pace al Mariei Montessori. 
 
Evenimentul de lansare a cartii „Educatie si pace” va avea loc la Targul de carte Bookfest 2016, Romexpo, in ziua de 2 iunie, ora 19.30.
Revenim in curand cu mai multe detalii.