Contact Details

  • Lectura si ceai
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucharest
  • Romania

Lectura si ceai

Lectura si ceai

Motto: Vine vremea la izvoare să mă întorc iar

Seară de lectură într-un cadru liniștit, la un ceai, cu lumânări și muzică în surdină la MIB. Lecturăm cu glas fragmente alese din cărtile Mariei Montessori sau din alte surse care au ca esență frumosul existentei umane. Discutăm și aprofundăm. Întelegem. Sau măcar înaintăm. Împreună.

Data: marti, 19 octombrie, ora 18:00

Tema: Copiii si prietenia – un tur al dezvoltarii din cartea Prieteni buni, dusmani aprigi de Michael Thompson.

Cum se construiesc prieteniile in copilarie? Ce inseamna prietenia pentru copilul de diferite varste si ce asteptari este rezonabil sa avem la fiecare varsta? Cat de importanta este prietenia in dezvoltarea sociala a copilului? Acest capitol lamureste care este diferenta intre abilitatile sociale ale copilului si prietenie, la care se adauga informatii despre rolul adultului in stabilirea si stabilizarea prieteniilor. Sunt copii care au abilitati sociale dezvoltate si totusi nu au prieteni. Si invers. De ce oare? Cum influenteaza modelul de atasament al copilului prietenia dintre copii?

„Un copil trebuie sa aduca intr-o relatie un sentiment de incredere in sine si in celalalt, pentru a o transforma in prietenie. Prieteniile printre copiii foarte mici sunt contexte sociale care se aseamana diadelor armonioase mama-copil. Ceea ce caracterizeaza cele doua prietenii pe care le-am observat in aceasta grupa de copii de trei ani este un sentiment de bunavointa si incredere ce reconfigureaza atasamentul de care s-au bucurat fara indoiala alaturi de mamele lor. Daca sentimentul de armonie este absent, prietenia esueaza”.

Locație: Montessori Institute of Bucharest, Piata Victoriei – Str Dragoslavele, Nr 2-4, Et 1

Participanți: educatori și învățători Montessori

Înscrieri: Prin e-mail până pe 17 octombrie, ca sa stim câte căni pregătim  🙂