Contact Details

  • Lectură și ceai pentru educatori și învățători
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucharest
  • Romania
  • 0040741 247 253

Lectură și ceai pentru educatori și învățători

Motto: Vine vremea la izvoare să mă întorc iar

Seară de lectură într-un cadru liniștit, la un ceai, cu lumânări și muzică în surdină la MIB. Lecturăm cu glas fragmente alese din cărtile Mariei Montessori sau din alte surse care au ca esență frumosul existentei umane. Discutăm și aprofundăm. Întelegem. Sau măcar înaintăm. Împreună.

Data: vineri, 27 ianuarie 2017, ora 18:00

Tema: Copilul invizibil, autor György Gáspár, partea a II a „Asumarea copilăriei şi recunoaşterea nevoilor ignorate”, capitolul 4 (Educarea copiilor înseamnă creşterea părinţilor) şi capitolul 5 (Relaţii = Intimitate. Dansul legăturii părinte-copil)

„Ataşamentul sau capacitatea de conectare este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le primim de la viaţă. Ataşamentul este prima formă de comunicare, existentă încă din perioada în care bebeluşul se manifestă doar prin sunete şi gesturi, şi rămâne pentru întreaga viaţa cea mai expresivă manieră de traducere a emoţiilor şi trăirilor noastre. Am putea spune că perioada pe care părinţii şi copiii o petrec în această staţie este de aproximativ doi ani de zile, dar merita să luaţi în calcul o marjă de plus/minus câteva luni.”

„Potrivit observaţiilor ştiinţifice, aceasta este durata necesară pentru ca un copilaş să ajungă să fie echipat biologic, psihologic şi spiritual pentru a se îndrepta către următorul punct al călătoriei. Iar principală lecţie relaţională pe care cel mic o învaţă este că, la nevoie, cei din jurul lui reprezintă cea mai eficientă resursă pentru supravieţuire. Maniera în care părinţii îi pot confirma acest lucru rezidă în disponibilitatea totala şi căldura emoţională pe care o manifestă faţă de nevoile lui.”

Locație: Montessori Institute of Bucharest, Piata Victoriei – Str Dragoslavele, Nr 2-4, Et 1

Participanți: Educatori şi învăţători Montessori