Contact Details

  • Patricia Wallner – Copilul între 0 și 3 ani
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucuresti

Patricia Wallner – Copilul între 0 și 3 ani

De la naștere la 3 ani. O perioadă pe cât de fragilă, pe atât de importantă. Când vorbim despre viața omului, ne raportăm la acest interval așa cum ne raportăm la rădăcină atunci când vorbim despre plantă. În această perioadă se manifestă gestul minunat al naturii de a dărui copilului darul vieții specific umane pe care acesta îl crește; așa cum sămânța primește și poartă cu sine specificul plantei întregi. Evoluția copilului de după 3 ani depinde de împlinirea lui de până atunci, așa cum orice răsare din rădăcină depinde în principal de sănătatea acesteia.
La trei ani se întâmplă un lucru minunat: începe să se trezească în copil conștiința de sine. Care sunt schimbările în viața lui determinate de acest fapt? Cum le observăm și cum ne adaptăm noi, ca adulți, acestor schimbări? Cum s-a dezvoltat copilul până aici sub aspectul limbajului și al mișcării? Ce temperament și ce tip de personalitate are fiecare copil?
Iată câteva întrebări la care veți găsi răspuns în cadrul acestui curs.

Seminarul se adresează în același timp:
– Educatorilor Montessori, nivel 3-6 ani. Aceștia au ocazia să-i înțeleagă mai în profunzime pe copiii de trei ani și mai mici care vin din grupele de toddlers și să-i ghideze pe părinții lor în procesul de tranziție
– Viitorilor studenți Montessori înscriși la cursul de educatori, nivel 3-6 ani care începe în 30 octombrie 2017 la Montessori Institute of Bucharest. Seminarul este o introducere care îi va ajuta pe viitorii studenți să facă legătura dintre cele două perioade ale copilăriei mici: 0-3 și 3-6
– Administratorilor de școli și grădinițe Montessori. Ei vor avea o perspectivă clară și concretă a nevoilor specifice ale copiilor în perioada 0-3
– Părinților. Seminarul este o ocazie bună pentru părinți să aprofundeze informațiile pe care le dețin despre copilul de până la 3 ani și despre schimbările prin care trece acesta în apropierea vârstei de 3 ani

Programa seminarului:
– Dezvoltarea personalității în primii ani 3 ani de viață
– Limbajul și mișcarea copilului până la 3 ani
– Profiluri temperamentale
– Exerciții pentru a veni în ajutorul copiilor cu reflexe neinhibate

Program: zilnic, intre orele 13.00 – 18.00

Seminarul va fi susținut de Patricia Wallner, trainer AMI, nivel 0-3 ani
Patricia și-a început activitatea în pedagogia Montessori în 1970. A absolvit cursul AMI pentru grupa 3-6 ani în Washington D.C. Odată cu mutarea sa în Olanda, a lucrat alături de Mario Montessori la sediul AMI Asociația Montessori Internationale, fondată de Maria Montessori în 1929.
Intre 1985 si 1986, Patricia a făcut studii pentru diploma AMI la grupa de vârstă 0-3 ani, în Houston, Texas, sub indrumarea Dr. Silvana Montanaro. A lucrat apoi timp de 17 ani într-o comunitate bilingvă pentru copii mai mici de 3 ani, în Amsterdam, Olanda, unde locuiește și acum.
În 1995 și-a inceput pregatirea alături de Dr. Montanaro pentru a deveni formator AMI pentru grupa de vârstă 0-3 ani. Pe parcursul anilor de training a absolvit și cursuri de Master în Știintele Educației.
Patricia a pregătit cursanți la Roma (Italia), Londra (Marea Britanie), Coasta de Aur (Australia), Yokohama (Japonia), Varberg (Suedia), Zurich (Elveția), St. Petersburg (Rusia) și în Statele Unite ale Americii la San Diego, California și în Portland, Oregon. A ținut conferințe în Asia, Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.
Marea ei speranță este aceea de a crește interesul în Europa pentru pedagogia Montessori adresată grupei de 0-3 ani, de a lucra cu părinți și de a încuraja cât mai multe persoane să se pregătească pentru lucrul cu această grupă de vârstă, în care toate experiențele sunt impregnate pentru toată viața și pot explica anumite comportamente ale viitorului adult.

Taxa de participare: 900 ron /persoană
Înscrieri la adresa de email info@montessori.org.ro