Contact Details

  • Reumanizarea sistemului educațional prin cultivarea inteligenței relaționale
  • Montessori Institute of Bucharest
  • București
  • România
  • +40 741 247 253

Reumanizarea sistemului educațional prin cultivarea inteligenței relaționale

Descriere: Seminarul Muguri va fi susținut de către Gáspár György – Psiholog clinician si Psihoterapeut.

Inteligența relațională este modalitatea prin care noi, oamenii, putem obține cel mai mult de la viață, de la sine și de la ceilalți. După apariția conceptului de „inteligență emoțională“, la nivel mondial s-a produs o spectaculoasă îndreptare a umanității înspre aspectele ce țin de conexiunile interpersonale. Indiferent că ne referim la relația părinte-copil, la relația de cuplu, la conexiunea educator-elev sau la orice altă legătură interpersonală semnificativă, vom observa că modul nostru de manifestare sau acțiune nu diferă foarte mult în funcție de context. Asta, deoarece, în funcție de experiențele noastre primare de relaționare, se dezvoltă un tipar intern de funcționare în relații – care, dacă este unul negativ și nu este conștientizat, ajunge să influențeze în rău întregul nostru destin relațional.

În calitate de adulți care interacționează cu copiii zi de zi, trebuie să avem în vedere că impactul nostru asupra lor este mult mai mare decât am crede. Ceea ce spunem, ceea ce facem și mai ales felul în care-i facem să se simtă, toate acestea devin șabloanele prin care se vor percepe atât pe sine, cât și lumea din jur.

Din păcate, în România, încă nu există în programa școlară o materie care să contribuie la dezvoltarea inteligenței relaționale a copiilor și care să ne ofere opțiuni și perspective cu privire la efectele lucrurilor pe care le facem sau nu le facem. De aceea, adulții interesați de starea de bine în plan personal și profesional sunt nevoiți să caute informații și să discearnă cu maximă atenție între miturile existente la nivelul simțului comun și teoriile științifice prezentate în cărți. Dar în mod cert nimic nu poate înlocui contactul uman, în care nu doar că dobândim noi informații, dar le și putem discuta într-un grup de oameni la fel de interesați și motivați ca noi. În atelierul de pe 27 martie, vom construi împreună un astfel de cadru de învățare – unul în care vom cultiva siguranța interpersonală, vom dărâma mituri, ne vom familiariza cu ceea ce ne arată știința, vom identifica strategii creative la provocările educaționale și, mai presus de orice, vom îndrăzni să reumanizăm relația cu sine și cei din jur.   

Prețul: 50 RON/persoană, iar educatorii care primesc la clasă studenți MIB pentru observare si practică beneficiază de gratuitate. 

Data: marți, 27 martie, ora 18.

Locație: sediul Montessori Institute of Bucharest din București, Sector 1, Strada Dragoslavele nr. 2-4, etaj 1.

Seminarul se va desfășura in limba română și se adresează în special educatorilor si învățătorilor. De asemenea, sunt bineveniți și administratorii de grădinițe.

Înscrieri: vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa curs@institutulmontessori.ro .