Contact Details

  • Seminar Muguri: Tranziția copiilor în grădiniță și școală
  • Institutul Montessori Bucuresti
  • Bucuresti
  • Romania
  • 0741 247 253

Seminar Muguri: Tranziția copiilor în grădiniță și școală

Motto: Vine vremea să dau floare, poate fructe chiar. 

Să povestim puțin despre anotimpurile devenirii noastre ca educatori Montessori… 

Cursul de formare Montessori pare să fie toamna în care cad frunzele ideilor preconcepute și ale vechii înțelegeri a copilului și se naște imaginea vie a unui nou început posibil. Apoi vine iarna primei experiențe la clasă. Cui îi este absolut ușor în acest anotimp? De câte ori nu visăm la lumina blândă a bucuriei că „ne-a ieșit”? Câte vifore ale îndoielii nu ne trântesc ușa? Dacă n-ar fi zăpada curată a speranței sub pașii zilnici, ne-ar părea nesfârșit gerul incertitudinii. Eh, dar după iarna grea vine, cu puțin ajutor și răbdare, anotimpul ivirilor fragede. Același pom care se frământa privind schimbarea frunzelor primește acum rostul și perspectiva. Mugurii și floarea. Copilul adunat și performanța. Care e următorul vis? Fructul, copilul la maximum.

Indiferent în ce anotimp te găsești, seminariile Muguri te ajută să mergi mai departe. Să ajungi sau să te întorci la rostul care îți deschide perspectiva și lasă copilul să dea în pârg.

Tema: Tranziția copiilor în grădiniță și școală 

Trainer AMI – Madlena Ulrich, nivel 3-6 ani

Locație: Montessori Institute of Bucharest

Cost: 30 Ron pentru educatori/invatatori și 20 Ron pentru studenții MIB și membrii ADEMR

Participanți: Educatori și învățători formați Montessori

Descriere

Tranzițiile sunt momente delicate și deseori dificile în viața copiilor și de aceea trebuie pregătite cu grija. Fie ca se petrece în cadrul clasei Montessori (de la perioada de lucru individual la masa de prânz, din clasă în curte, etc), fie ca e vorba de tranziția de la o clasă la alta (de la 0-3 la 3-6, de la 3-6 la clasele primare) sau de acasă la grădinită, copilul are nevoie de ajutorul adultului ca să treacă peste teama de necunoscut și să prindă gustul și bucuria rutinei. După prelegerea propriu-zisă, vom găsi împreună cu Madlena modalități practice de realizare a fiecărui fel de tranziție.

Înscriere – la email de confirmare pana la 20 septembrie, la adresa  curs@institutulmontessori.ro