Contact Details

  • Seminar Muguri: Creativitatea în clasa Montessori
  • Montessori Institute Of Bucharest
  • Bucharest
  • Romania
  • +4 0741 247 253

Seminar Muguri: Creativitatea în clasa Montessori

Trainer AMI – Madlena Ulrich, nivel 3-6 ani

Locație: Montessori Institute of Bucharest (Sector 1, Strada Dragoslavele, Nr. 2-4, Etaj 1, cod postal 011024 )

Ziua: 1 aprilie, 17:00 – 20:00

Participanți: Învătători/Educatori formați Montessori

Înscriere – prin e-mail de confirmare pana la 30 martie (curs@institutulmontessori.ro)

Cost: 50 lei/persoana

 

Tema: Creativitatea într-o clasă Montessori în primele două planuri de dezvoltare

Ce este creativitatea? Care sunt caracteristicile unui copil creativ la vârsta de 3 ani sau la vârsta de 12 ani? Ce posibilități oferă un mediu Montessori (și un profesor Montessori!) pentru a dezvolta creativitatea unui copil? Cum să permiți explorarea fără a produce haos?

Acestea și alte întrebări interesante cu privire la creativitate și explorare vor fi dezvoltate în următoarea noastră întâlnire de mentorat. Alătură-te conversației despre cum putem stimula creativitatea copilului și evită transformarea clasei Montessori într-un mediu steril condus de curriculum.

 

Motto: Vine vremea să dau floare, poate fructe chiar. 

Să povestim puțin despre anotimpurile devenirii noastre ca educatori Montessori… 

Cursul de formare Montessori pare să fie toamna în care cad frunzele ideilor preconcepute și ale vechii înțelegeri a copilului și se naște imaginea vie a unui nou început posibil. Apoi vine iarna primei experiențe la clasă. Cui îi este absolut ușor în acest anotimp? De câte ori nu visăm la lumina blândă a bucuriei că „ne-a ieșit”? Câte vifore ale îndoielii nu ne trântesc ușa? Dacă n-ar fi zăpada curată a speranței sub pașii zilnici, ne-ar părea nesfârșit gerul incertitudinii. Eh, dar după iarna grea vine, cu puțin ajutor și răbdare, anotimpul ivirilor fragede. Același pom care se frământa privind schimbarea frunzelor primește acum rostul și perspectiva. Mugurii și floarea. Copilul adunat și performanța. Care e următorul vis? Fructul, copilul la maximum.

Indiferent în ce anotimp te găsești, seminariile Muguri te ajută să mergi mai departe. Să ajungi sau să te întorci la rostul care îți deschide perspectiva și lasă copilul să dea în pârg.