Contact Details

  • Seminar Muguri: Formarea comunitatii de copii in scoala Montessori
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucharest
  • Romania
  • 0741 247 253

Seminar Muguri: Formarea comunitatii de copii in scoala Montessori

Trainer AMI – Madlena Ulrich, nivel 3-6 ani

Locație: Montessori Institute of Bucharest (Sector 1, Strada Dragoslavele, Nr. 2-4, Etaj 1, cod postal 011024 )

Ziua: vineri, 7 octombrie, ora 17:00

Participanți: Învătători formați Montessori

Înscriere – prin e-mail de confirmare pana la 1 octombrie (curs@institutulmontessori.ro)

Cost: 50 lei/persoana

Tema: Formarea comunitatii de copii in scoala Montessori

Comunitatea de copii in clasa de scoala Montessori se formeaza treptat si necesita multa incredere si ore intregi de lucru constant si sustinut cu copiii. Comunitatea este elementul catalizator al dezvoltarii copiilor la aceasta varsta. Spiritul de comunitate este „maiaua” care face sa creasca aluatul claselor Montessori. Iar voi, invatatorii, sunteti cei care vegheaza ca aceasta „maia” sa fie cat mai buna si in stare lucratoare.

Este un subiect pe care multi dintre voi l-ati propus spre abordare in intalnirile noastre de lectura si ceai sau in discutii individuale.
De unde pornim?
Cum fundamentam ideea de comunitate pe caracteristicile psihologice ale copilului la varsta de 6-12 ani? 
Cum facilitam formarea comunitatii in conditiile diferentelor de varsta din clasa Montessori? 
Care sunt ingredientele care incheaga comunitatea si cum le punem in valoare?
Disciplina pozitiva in comunitatea de copii
Acestea sunt cateva din intrebarile pe care Madlena le va aduce in discutie. Asteptam cu interes si intrebarile voastre pana la 15 septembrie, ca sa facem acest seminar cat mai folositor si cuprinzator pentru fiecare dintre voi.

Motto: Vine vremea să dau floare, poate fructe chiar. 

Să povestim puțin despre anotimpurile devenirii noastre ca educatori Montessori… 

Cursul de formare Montessori pare să fie toamna în care cad frunzele ideilor preconcepute și ale vechii înțelegeri a copilului și se naște imaginea vie a unui nou început posibil. Apoi vine iarna primei experiențe la clasă. Cui îi este absolut ușor în acest anotimp? De câte ori nu visăm la lumina blândă a bucuriei că „ne-a ieșit”? Câte vifore ale îndoielii nu ne trântesc ușa? Dacă n-ar fi zăpada curată a speranței sub pașii zilnici, ne-ar părea nesfârșit gerul incertitudinii. Eh, dar după iarna grea vine, cu puțin ajutor și răbdare, anotimpul ivirilor fragede. Același pom care se frământa privind schimbarea frunzelor primește acum rostul și perspectiva. Mugurii și floarea. Copilul adunat și performanța. Care e următorul vis? Fructul, copilul la maximum.

Indiferent în ce anotimp te găsești, seminariile Muguri te ajută să mergi mai departe. Să ajungi sau să te întorci la rostul care îți deschide perspectiva și lasă copilul să dea în pârg.