Contact Details

  • Seminar Muguri: Importanta limbajului oral in clasa Montessori
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucharest
  • Romania
  • 0741 247 253

Seminar Muguri: Importanta limbajului oral in clasa Montessori

Trainer AMI – Madlena Ulrich, nivel 3-6 ani

Locație: Montessori Institute of Bucharest (Sector 1, Strada Dragoslavele, Nr. 2-4, Etaj 1, cod postal 011024 )

Ziua: 1 octombrie, 10:00 – 16:00

Participanți: Educatori formați Montessori, nivel 0-3 si 3-6 ani

Înscriere – prin e-mail de confirmare pana la 30 septembrie (curs@institutulmontessori.ro)

Cost: 50 lei/persoana

 

Tema: Importanta limbajului oral in clasa Montessori

Limbajul oral in clasa Montessori este fundamentul pentru limbajul scris si citit. Ca sa ne reamintim acest lucru si sa aprofundam intelegerea acestui aspect am planificat un prim seminar Muguri pentru acest an scolar.

Deseori jocurile nenumarate din aceasta sectiune a ariei de limbaj sunt uitate intrucat nu avem neaparat pe raft materiale specifice pentru toate aceste minunate activitati. Este cazul jocurilor de gramatica orala sau jocul intrebarilor pentru fiecare dintre partile de vorbire studiate la sectiunea de citit – functia cuvintelor, jocurile de orientare de la inceputul anului, etc. Vom avea, de asemenea, in vedere arta de a povesti si arta conversatiei, cu prezentarile specifice acestora.

 

Motto: Vine vremea să dau floare, poate fructe chiar. 

Să povestim puțin despre anotimpurile devenirii noastre ca educatori Montessori… 

Cursul de formare Montessori pare să fie toamna în care cad frunzele ideilor preconcepute și ale vechii înțelegeri a copilului și se naște imaginea vie a unui nou început posibil. Apoi vine iarna primei experiențe la clasă. Cui îi este absolut ușor în acest anotimp? De câte ori nu visăm la lumina blândă a bucuriei că „ne-a ieșit”? Câte vifore ale îndoielii nu ne trântesc ușa? Dacă n-ar fi zăpada curată a speranței sub pașii zilnici, ne-ar părea nesfârșit gerul incertitudinii. Eh, dar după iarna grea vine, cu puțin ajutor și răbdare, anotimpul ivirilor fragede. Același pom care se frământa privind schimbarea frunzelor primește acum rostul și perspectiva. Mugurii și floarea. Copilul adunat și performanța. Care e următorul vis? Fructul, copilul la maximum.

Indiferent în ce anotimp te găsești, seminariile Muguri te ajută să mergi mai departe. Să ajungi sau să te întorci la rostul care îți deschide perspectiva și lasă copilul să dea în pârg.