Contact Details

  • Seminar Muguri: Stilurile de ataşament: tipare de relaţionare la copii şi adulţi
  • Montessori Institute of Bucharest
  • Bucuresti
  • Romania
  • 0741 247 253

Seminar Muguri: Stilurile de ataşament: tipare de relaţionare la copii şi adulţi

Teoria atașamentului este considerată una dintre cele mai importante perspective psihologice prin care putem înțelege modul de funcționare al unei persoane și putem identifica strategiile potrivite pentru o dezvoltare sănătoasă. În cadrul workshop-ului din 17 februarie, vom analiza principalele stiluri de atașament, vom descoperi împreună modalități de restructurarea a tiparelor nesănătoase de conectare și vom construi o nouă perspectivă asupra legăturii adult-copil.

Workshop-ul se bazează pe cele mai recente descoperiri științifice din domeniul psihologiei developmentale, a neuroștiințelor și a abordării educațioanle de la interior către exterior. Explicațiile teoretice vor fi însoțite de exemple concrete, metafore vizuale și exerciții terapeutice. Fiind un workshop introductiv, nu sunt necesare prerechizitele teoretice, cu toate acestea dacă veți avea intenția de a aprofunda aplicabilitatea practică a teoriei atașamentului vă invit să consultați bibliografia recomandată mai jos.

Bibliografie recomandată:

Bowlby, J., “O bază de siguranță”, Editura Trei, 2011.
Hendrix, H., și Hunt, H., “Dăruiește iubirea care vindecă”, Editura Herald, 2015.
Kabat-Zinn, J., și Kabat-Zinn, M., “Mindfulness pentru părinți”, Editura Herald, 2015.
Rogers, C., “A deveni o persoană: perspectiva unui psihoterapeut”, Editura Trei, 2008.
Siegel, D., și Payne Bryson, T., “Inteligența parentală”, Editura Povești de Păpădie, 2016.
Siegel, D., “Vâltoarea minții”, Editura Herald, 2013.
Siegel, D., și  Payne Bryson, T., “Creierul copilului tău: douăsprezece strategii revoluționare de dezvoltare unitară a creierului copilului tău”, Editura For You, 2014.
Siegel, D., și Hartzell, M., “Parentaj sensibil și inteligent”, Editura Herald, 2013.
Tsabary, S., “Părintele conștient”, Editura Trei, 2015.

Invitat: Gáspár György, psiholog clinician şi psihoterapeut relaţional, autorul cartii Copilul invizibil.

Costul seminarului: 50 ron/persoana

Data: 17 februarie, 18.00-20.00

Locatie: sediul Montessori Institute of Bucharest

Seminarul se adresează educatorilor şi învăţătorilor şi asistenţilor Montessori, precum şi administratorilor şi fondatorilor de grădiniţe şi şcoli Montessori.

Inscrierile se fac trimitand un mail la adresa curs@institutulmontessori.ro.

Seminariile Muguri au ca motto: Vine vremea să dau floare, poate fructe chiar. 

Să povestim puțin despre anotimpurile devenirii noastre ca educatori Montessori…

Cursul de formare Montessori pare să fie toamna în care cad frunzele ideilor preconcepute și ale vechii înțelegeri a copilului și se naște imaginea vie a unui nou început posibil. Apoi vine iarna primei experiențe la clasă. Cui îi este absolut ușor în acest anotimp? De câte ori nu visăm la lumina blândă a bucuriei că „ne-a ieșit”? Câte vifore ale îndoielii nu ne trântesc ușa? Dacă n-ar fi zăpada curată a speranței sub pașii zilnici, ne-ar părea nesfârșit gerul incertitudinii. Eh, dar după iarna grea vine, cu puțin ajutor și răbdare, anotimpul ivirilor fragede. Același pom care se frământa privind schimbarea frunzelor primește acum rostul și perspectiva. Mugurii și floarea. Copilul adunat și performanța. Care e următorul vis? Fructul, copilul la maximum.

Indiferent în ce anotimp te găsești, seminariile Muguri te ajută să mergi mai departe. Să ajungi sau să te întorci la rostul care îți deschide perspectiva și lasă copilul să dea în pârg.