Montessori pentru 12-18 ani

„La acest moment sufletul omului se deschide în mod natural spre iubire. Conștiința sa devine sensibilă la măreția omului și la civilizația bazată pe marile cuceriri care au fost posibile prin cooperarea umană… acest om este acum pregătit să înceapă să trăiască în mod tainic, dar pragmatic, pentru alți oameni, să-și dedice viața altora, să facă sacrificii, să fie devotat, cu scopul de a proteja. Acesta este sensul și importanța acestei perioade: omul care trăiește pentru alții este o ființă fundamental socială.” (Maria Montessori)

Adolescentul, acest necunoscut, trebuie luat în seama și descoperit așa cum este și, mai ales, așa cum poate să fie. Maria Montessori are enorm de multe de spus despre aceasta vârstă prea putin explorată și valorificată, iar modelul ei de școală pentru adolescenți poate fi salvator pentru România și pentru copiii ei. Să explorăm împreună această vârstă!

Așadar, a venit vremea primului workshop Montessori AMI pentru adolescenți din Romania, care își propune să ofere o bază de informații și experiențe cu referire la teoria și abordarea Montessori in lucrul cu adolescenții (tineri cu vârste cuprinse între 12-18 ani).

Publicul țintă îl reprezintă toți cei interesați de abordarea Montessori cu privire la vârsta adolescenței, părinți, profesori în școli Montessori și profesioniști din toate domeniile, inclusiv asistență medicală și asistență socială.

Workshop-ul oferă o descriere amplă a vieții și dezvoltarii adolescenților și o perspectivă Montessori asupra comunității pentru adolescenți pe care participanții o pot aplica în comunitățile lor.

Tematica

Subiectele dezbătute se concentrează pe înțelegerea nevoilor de dezvoltare ale adolescentului și pe componentele unui program Montessori pentru adolescenți.

– Abordarea Montessori – planurile de dezvoltare, tendintele umane, mediul si adultul pregătit

– Caracteristicile adolescentilor si nevoile lor

– Mediul pregătit în sprijinul dezvoltarii adolescentului

– Importanța lucrului cu mâinile, a exprimării de sine și a vieții rezidențiale

– Centrul de studiu și de lucru

– Rolurile adulților într-o comunitate de adolescenți:Generaliști/specialiști

– Rezultatele celui de-al treilea plan

Participanții vor primi certificat AMI de participare la finalizarea workshopului.

Perioada: 14-17 martie 2024

Program:

Joi si vineri: 13.00 – 19.00

Sambata si duminica: 9.00 – 14.00

Locația: sediul Montessori Institute of Bucharest, str. Stirbei Voda nr. 71, etaj 1, sector 1, Bucuresti

Preț: 450 euro

Înscrierile se fac completând acest formular.

Jenny Höglund este trainer AMI pentru nivelul 6-12 ani. Deține diplomele AMI pentru nivelul 3-6 ani și 6-12 ani. Jenny este co-fondator la Montessoriskolan Lära för livet din Suedia (1995) și a lucrat cu elevi de nivel 6-12 ani și cu adolescenți timp de peste 23 de ani, precum și în calitate de director al școlii din 2006. Jenny ține cursuri la Centrul din Bergamo, Italia, din 2006 și ofera cursuri și workshopuri despre adolescenti in multe tari din lume.