Tranziţia de la 6 ani

Copilul de 6 ani se află la granița dintre grădiniță și școală, dar aceasta este doar una dintre tranzițiile prin care trec la această vârstă. Copilul trăiește într-un mod foarte real începutul unei noi perioade din viața sa, marcată de câteva treziri psihologice lente, dar esențiale: mintea rațională, imaginația, conștiința morală și conștiința socială. Care sunt semnele acestor treziri și cum le observăm la copiii de această vârstă? Cum îi ajutăm și cum îi încurajăm pe copiii noștri de la grădiniță și de la școală să exerseze fiecare nouă achiziție psihologică?

Acest atelier este conceput pentru a le oferi educatorilor și învățătorilor Montessori o aprofundare a modului în care să sprijine aceste noi caracteristici prin construirea abilităților esențiale pentru lucru individual și pentru colaborarea în grup. Vom analiza rolul prezentărilor în grupuri mici și strategii care îi ajută pe copii să dezvolte abilitatea de a se angaja în activități ulterioare bazate pe cooperare.

Împreună vom explora jocuri și activități pe care le veți putea folosi cu copiii.

Invitat: Kyla Morenz, trainer AMI, nivel 6-12 ani

Perioada: 21 – 22 octombrie 2023

Program:

Sâmbătă: 09.00 – 17.00
Duminică: 09.00 – 15.00

Preț: 

Early bird: 150 euro (TVA inclus) pana pe 15 septembrie

200 euro (TVA inclus) dupa 15 septembrie

Locația: Montessori Institute of Bucharest,str. Stirbei Voda, nr. 71, et. 1, sector 1, Bucuresti

Workshopul va fi susținut în limba engleză, cu traducere în limba română.

Acest curs se adresează educatorilor și învățătorilor Montessori, asistenţilor Montessori si fondatorilor de grădiniţe Montessori.

La final, participanții pot solicita adeverință de participare din partea Montessori Institute of Bucharest.

Înscrierile se fac completând acest formular.

Kyla Morenz, trainer AMI, nivel 6-12 ani  

Kyla Morenz este trainer AMI pentru clasele elementare. Locuiește la Toronto, Canada și este licențiată a Universității din Waterloo, deținând și un master în educație de la Universitatea Loyola din Maryland. În 2011 a obținut certificatul TESOL de la Universitatea din Toronto, Colegiul Woodsworth. Kyla deține diplome AMI atât pentru grupa de vârstă 3-6 ani, cât și pentru cea de 6-12 ani. A predat în medii Montesorii cu clase elementare pentru copii de 6-9, 9-12 și 6-12 ani în Canada și Maroc. Este interesată în mod special de educația bilingvă și a conceput materiale de limbaj pentru clasele elementare. Kyla acordă în mod susținut cursuri de mentorat pentru educatori și școli, cursuri dedicate ciclului elementar, în Canada, Maroc și Republica Cehă. A susținut cursuri în Irlanda, Anglia, Canada, Statele Unite și Franța. Kyla și-a susținut prelegerile atât cu interpretare simultană, cât și cu interpretare consecutivă în Franța și Republica Cehă. Kyla este co-trainer la Institutul Montessori din Praga, Republica Cehă.