Seminar online, pe zoom, 18 octombrie 2024
💭 Contravoința este răspunsul instinctiv, neconștient, al copilului la constrangere sau la directive exterioare. Natura așază în copil contravoința cu un scop precis care servește dezvoltarea: îl forțează să refuze cooperarea cu persoane de care nu este atașat, cu care nu a stabilit o relație de încredere. În acest context, refuzul copilului transmite mai degrabă nesiguranță, este o invitație pentru adult la apropiere, la cultivarea relației.
💡 Ca părinti, nu e tocmai simplu să întâlnim contravoința copilului. Pentru că este instinct, contravoința este foarte dibace și câștigă într-o luptă de putere. Și atunci, cum ieșim din impas? Cum facem ca aceasta reacție de opoziție dictată de contravoință să nu rămână o trăsătură permanentă de caracter a copilului?
În acest seminar vom explora:
🎉 modul cum întelegem contravoința și cum să o folosim în favoarea copilului nostru
🎉 felul cum contravointa slujește autonomia copilului
🎉 capcanele pe care le întinde contravoința și soluții posibile de depășire a momentelor dificile
🎉 limitele și atitudinea față de răspunsul copilului
🎉 caracterul tranzitoriu al contravoinței (ce veste bună, acest instinct dispare atunci cand își îndeplinește scopul)
🎉 copilul blocat în contravoință
🎉 contravoința în contextul abordării Montessori
💦 Speaker: Mariana Uliță, trainer AMI, nivel 3-6 ani
💦 Pret: 150 lei
💦 Ora: 18.00-20.00
Înscrierile se fac completând acest formular!
Te așteptăm cu drag! 😊
Când am început cursul pentru educator Montessori pentru vârstă de 3-6 ani, eram însărcinată în 7 luni.
Era o călătorie cu multe necunoscute, în timpul căreia trainerul m-a sprijinit atât de mult emoțional, încât totul mi-a părut ulterior o experiență care mi-a schimbat viața și mi-a oferit multă încredere în mine.
Cursul te ajută să te cunoști mai mult pe tine însuți, căci nu poți sprijini copilul să se clădească, dacă tu nu știi cine ești. Pe lângă aceasta, te ajută să te adâncești în abordarea Montessori și să o așezi ca mod de viață pentru fiecare zi.
Trainerul mi-a arătat ce înseamnă blândețea și bunătate autentică, este o ființa capabilă să dăruiască mult de la ea pentru a-i sprijini pe ceilalți. Nu ne-a spus niciodată că ce avem noi de realizat ca viitori ghizi este ușor, dar făcând-o ea cu atâta naturalețe și dedicare totul ne-a fost mai simplu.
Nu vă temeți să mergeți pe drumul acesta, este o călătorie în urma căreia veți afla cât de frumos și natural poți însoți copilul în dezvoltarea sa!
Drumul meu în educația Montessori a început cu cursul de asistenți 3-6 ani, apoi am vrut mai mult și în anul 2019 am început cursul de educatori.
Pentru prima dată în viață am învățat totul cu o mare bucurie, fiecare zi a însemnat o descoperire și o revelație despre ce înseamnă copilul mic.
Deși sunt educatoare în sistemul tradițional public de 30 de ani, de-abia acum am înțeles care sunt nevoile copilului, cum eu, adultul, să observ și să mă pliez după el, să am încredere și răbdarea îngerilor, să privesc fiecare copil cu smerenie și încredere, să îl respect pentru că este constructorul viitorului adult.
Acum sunt educator Montessori tot în sistemul public și fiecare zi e o fericire și o descoperire, mă bucur de ce am învățat și împreună cu copiii mei continuăm drumul pe care l-am început în anul 2019. Am speranța ca într-o zi viziunea Mariei Montessori va ajunge în cât mai multe grădinițe din România.
Adina JurcaCe privilegiu deosebit este să fii parte la construirea noilor rădăcini Montessori în Romania și să întâlnești pe toți acești oameni care încet și sigur au început să se simtă acasă la MIB. Ce privilegiu aparte este să găsești un sens atât de aproape de inima ta și să înțelegi misiunea frumoasă pe care o ai: de a fi martor la creșterea naturală a copiilor. Multumesc pentru efortul pe care l-ati facut ca toate acestea să se întâmple!
Anca UrsuCând intri într-un astfel de curs trebuie să fii sigur că îti dorești o transformare, pentru că nu te poți întoarce același om care ai venit.
Sorina ManoliuCe călătorie minunată și plină de descoperiri!
Aura CadisEu credeam că eu sunt cea care caută drumul. Dar datorită voua, drumul m-a găsit pe mine. Multumesc pentru că sunteți parte din călătoria mea.
Adela MunteanuSunt recunoscătoare pentru tot ce am învățat și pentru oamenii pe care i-am întâlnit. Mă simt ca un copil în gară, cu bagajul plin cu amintiri și cunoștinte, gata să ia trenul și să exploreze lumea.
Anca Fagaras