Cursuri AMI

Toate cursurile oferite de Montessori Institute of Bucharest (MIB) se bazează pe informația autentică provenită direct de la Maria Montessori, așa cum este ea transmisă de Association Montessori Internationale (AMI).

Centrul nostru de formare este unul dintre cele 50 de centre de formare din lume și singurul din România care este acreditat de AMI și care oferă diploma AMI ca recunoaștere internațională a calificării în educația veritabilă Montessori.

Cursurile AMI sunt dezvoltate din primele cursuri ținute de Maria Montessori însăși și de fiul său Mario și se adresează tuturor persoanelor care lucreză cu copii între 0 și 12 ani: nu numai educatori sau profesori, ci și părinți sau bone, psihologi sau terapeuți.

Metodele didactice folosite în cadrul acestor cursuri sunt variate: prelegeri, discuții, prezentări, practică cu materiale Montessori. O metodă specifică este practica și observarea în grădinițele și școlile cu educatori cu diplomă AMI.

Oportunitățile pe piața muncii sunt diverse: diploma AMI oferă șansa unui loc de muncă în grădinițele și școlile Montessori din țară și din străinătate și permite lucrul cu copii dezavantajați sau cu cei care au nevoi speciale de învățare.

MIB oferă în momentul de față: